Dette trenger du:

  • omtrent 150 gram kjøttdeig
  • 200 gram maismel
  • 2 ss tørket persille
  • 1 egg
  • 3/4 dl nøytral olje (raps eller solsikke passer godt)
  • 1/4 dl vann

Slik gjør du det:

Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Finhakk den eller kjør den i en kjøkkenmaskin, slik at den blir så finkornet som mulig.

Bland sammen de tørre ingrediensene og kjøttet i en bolle.

Bland sammen egget, vannet og oljen, og ha blandingen oppi det tørre. 

Jobb alt sammen til en deig. Den blir ganske smuldrete, så du må kna den godt sammen. Trykk så deigen ut på et stekebrett med bakepapir til den er rundt 0,5 centimeter tykk. Del opp deigen i passe store godbiter, 1-2 x 1-2 centimeter.

Stek godbitene i 20-25 minutter på 150 grader i varmluftsovn. Åpne gjerne døren på ovnen et par ganger for å slippe ut fuktighet. Godbitene skal kjennes tørre ut når du tar på dem. 

La brettet avkjøle seg helt før du deler de opp og gir til hunden. Bitene kan oppbevares tørt og kjølig. 

Se også oppskrift på deilige kyllingkjeks

Bon Appétit!