Dette trenger du:

  • 1 kyllingfilet
  • 120 g maismel
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts tørket persille
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 1/4 dl rapsolje eller solsikkeolje


Du kan også bruke kjøttdeig eller laks i oppskriften

Slik går du frem:

Kok kyllingfileten i rent vann til den er gjennomkokt. Hakk den i små biter, best resultat får du hvis du bruker en kjøkkenmaskin eller blender.

Bland sammen mel og persille i en bakebolle.

Ha oppi kyllingen, ett egg, vann og olje og jobb det sammen til en deig. Den er litt smuldrete i starten, så kna den godt sammen til den blir kompakt og glatt. Ha oppi mer vann eller mel om den blir for tørr eller fuktig.

Kjevle ut deigen til den er omtrent 0,5 centimeter tykk, og trykk ut kjeks i ønsket størrelse med kakeformer. Kakeformer som ser ut som små kjøttbein fås kjøpt i bakebutikker og på nett. 

Har du ikke egnede former, kan du også rulle ut deigen til en pølse med 1 cm tykkelse, og skjære biter på 1-2 cm. 

Legg alle bitene på et stekebrett med bakepapir. Kjeksen hever lite og flyter ikke ut, så de kan ligge ganske nære hverandre. 

Stek kjeksen på 150 grader varmluft i rundt 20 minutter. Følge med så den ikke blir brent, den er ferdig når den har fått en gyllen farge og har en sprø lyd når du banker på dem. 

La kjeksen avkjøle seg, og gi som en deilig godbit til hunden. 

Den kan oppbevares i en kakeboks eller annen tett beholder. Lykke til!