Spørsmål og svar

Her gir vi deg svar på noen vanlige spørsmål om hesteforsikring.
Spørsmål og svar om hesteforsikring

Spørsmål & svar

Den første forskjellen handler om type forsikringsområde, og her skiller vi i all hovedsak på veterinær-, livs- eller bruksforsikring. Deretter er det store forskjeller på erstatningsbeløp og hvilke skader og sykdommer som dekkes. Videre spiller egenandelene inn, og her velger du selv hvor mye du selv skal betale av veterinærregningen. Jo høyere egenandel, desto lavere pris på forsikringen. For å finne riktig forsikring må du derfor se på følgende behov:

  • bruksområde (veterinærforsikring, livsforsikring eller tilleggsforsikringer som avl og løp/konkurranse)
  • erstatningsbeløp
  • egenandeler 

Les mer om våre forsikringer her.

Prisen for en hesteforsikring påvirkes av forsikringsbeløp, type forsikring og hvilken egenandel du har valgt. Videre spiller faktorer som rase, alder, kjønn og bruksområde inn på prisen. Kontakt oss gjerne, så hjelper vi deg med å finne en riktig forsikring.

Ved noen tilfeller kan vi be om en veterinærattest. Eksempler på slike tilfeller er blant annet:

  • Ved tegning av Liv og/eller Bruksverdiforsikringer, avhengig av ønsker forsikringssum.
  • Dersom hesten er importert og vært i Norge i mindre enn tolv måneder, kan det hende vi ber om en veterinærattest for å kunne forsikre den.
  • Hvis en tidligere aktiv (i løpet av de siste tolv måneder) løpshest skal tegne Premium Veterinærforsikring.

Vi godkjenner alle veterinærattester som følger standarden utarbeidet av den Norske Veterinærforening. Attesten må inkludere en klinisk undersøkelse, longering (hvis mulig) og bøyeprøver. Det er ikke nødvendig med bøyeprøver for hester under fire år. Attesten må være på norsk eller engelsk og kan ikke være eldre enn 30 dager fra den dagen forsikringen/endringen skal begynne å gjelde.

Ved kjøp av hesteforsikring trenger vi alltid en muntlig eller skriftlig helseerklæring fra deg. Denne består av noen spørsmål om hestens tidligere og nåværende skader eller sykdommer.

Det kan også finnes andre tilfeller der vi trenger en veterinærattest og/eller en sykejournal for å kjøpe eller endre en forsikring.

Ja, det er flere gode grunner til å beholde forsikringen på din gamle hest! Først og fremst er eldre hester mer utsatt for skader da de blir mer skjøre. De blir også mer mottakelige for sykdommer enn unghester. Takket være mer avansert diagnostikk hos veterinæren ser vi at flere hester lever lange og gode liv. Derfor er det viktig å vite at du har en forsikring livet ut som gir deg den hjelpen du trenger hvis noe skulle skje – uten at du trenger å bekymre deg for kostnaden. 

Nei, det er ikke noe krav om at hesten din må være vaksinert for å kunne forsikres hos oss. Vi stiller derimot et krav om at hesten din er forsvarlig vaksinert mot stivkrampe for at denne sykdommen skal dekkes. Søk gjerne råd hos veterinæren din hvis du er usikker på hva slags forebyggende vaksiner hesten din bør ha.

Din forsikring gjelder for hesten din hvis den blir syk eller skadet. Den gjelder ikke for skade som hesten gjør på andre hester, mennesker eller gjenstander. 

Hvis du kjøper forsikringen på nettsidene våre vil forsikringen automatisk legges til i den eksisterende forsikringsavtalen din. Hvis du er i kontakt med kundesenteret eller en forsikringsagent vil vi sørge for at hesten legges inn i en samlingsavtale.

Samlingsavtale gjelder kun for samme dyreslag.

Hvis du har: 

3-5 hester får du 5% rabatt

6-11 hester får du 10% rabatt

Over 12 hester får du 15% rabatt på din forsikring.