Veterinæren svarer:
Sørg for at du ikke har noe i huset som er giftig for katten, eller pass på at slike ting plasseres slik at katten ikke får tak i dem. Du kan for eksempel finne ut hvilke potteplanter og blomster som er giftige for katt, slik at du unngår å kjøpe dem. Du kan lese mer om dette i artikkelen «Giftige planter» på agria.no.
Har du mistanke om at katten din har blitt forgiftet, skal du straks ta den med til veterinæren. Det er en stor fordel om du kan finne ut mest mulig om det stoffet katten har spist. Om mulig kan du ta med deg restene av det katten har fått i seg, og/eller eventuelt emballasjen. Forsøk også å finn ut ca. hvor mye katten kan ha fått i seg.
Symptom
Ulike typer forgiftning kan gi ulike symptomer hos katten. Noen planteforgiftninger gir symptomer som sikling, oppkast og diaré, men kan også gi kramper, hjerteproblemer, koma og død. Endel planter og giftstoffer kan gi nyresvikt hos katt. Rask igangsetting av behandling er viktig for å begrense skadeomfanget.
Når bør jeg oppsøke veterinær?
Ved mistanke om forgiftning skal man oppsøke veterinær umiddelbart. Ring gjerne klinikken på veien, slik at de er klare til å ta dere imot.